Lombard s.r.o.

Blog

Benefičný športový ples

V Kursalóne sa v sobotu ôsmeho februára konal tretí ročník Benefičného športového plesu, ktorého výťažok sa využije na pokrytie rehabilitačných pobytov trojročnej Dominiky s raritným genetickým syndrómom Cornelia de Lange.

Ples organizovalo občianske združenie Úsmev pre druhých v spolupráci s Asociáciou pomoci postihnutým – APPA a Asociáciou športových klubov Piešťany. Do tomboly prispelo cenami viacero miestnych firiem, ale aj športových klubov. Nechýbali osobnosti slovenskej športovej scény na čele s lyžiarkou Petrou Vlhovou. Prispeli tiež chodec Matej Tóth, biatlonistka Ivona Fialková, kanoista Alexander Slafkovský, šprintér Ján Volko, wakeboardistka z Piešťan Zuzana Vráblová a ženská reprezentácia v basketbale. Akciu podporil aj miestny raper Rytmus. Ľudia tak v tombole mohli vyhrať zážitkové alebo športové či vecné ceny.

Ples otvoril hudobník Andrej Urminský so speváčkou Kristínou Debnárovou skladbou od skupiny Queen Love of my life. Ľudovíta Chmelárová z APPA predstavila projekt ZSE Búrame bariéry, ktorý zbližuje svety zdravých a hendikepovaných. „Táto akcia je veľmi inšpiratívna,“ začal rozprávanie Peter Bohuš z Asociácie športových klubov. „Sme radi, že aj športovci sa môžu ukázať v pozitívnom svetle a zapojiť sa do benefičných projektov.“ Zároveň dodal, že šport v meste vykročil správnym smerom, aj keď je to krok ťažký a pomalý.

Organizátor podujatia Miro Béreš, z občianskeho združenia Úsmev pre druhých nadviazal na slová Chmelárovej a vyzval na prekonávanie bariér v každodennom živote. „Všetci môžeme prispieť k integrácii, aj keď k nej nemáme vzťah,“ povedal. Zároveň predstavil športový a integračný projekt Úsmev na hory, ktorý plánuje spustiť v apríli tohto roka. „A nezabudnite, dnes ste prišli s krásnou ženou, pekným chlapom alebo dobrými priateľmi, preto si dnešný večer vychutnajte,“ odkázal.

Akcia pokračovala po večeri vystúpením majstra sveta v cyklotriale Jána Kočiša a asi hodinovým koncertom Kristíny Debnárovej, Andreja Urminského a kapely. Ples vyvrcholil tombolou, v ktorej sa zhruba 170 účastníkov vyzbierali sumou 2444 eur. Ďalších 150 eur venovala Dominike firma Octago a päťdesiatimi eurami sa zapojila aj spoločnosť E-Taxi, ktorá darovala 2,5 eura z každej jazdy z plesu smerom z Kursalóna. Spoločnosť Lombard venovala vecné ceny.

Výťažok pokryje približne štvrtinu ročných nákladov na rehabilitácie pre Dominiku. V prípade, že chcete občianskemu združeniu Úsmev pre druhých prispieť napríklad 2% z daní z príjmu aj vy, tlačivá postupy si nájdete kliknutím sem. Peniaze využite na rozvoj svojich integračných projektov genetickesyndromy.sk a usmevnahory.sk, ako aj na terapie trojročnej Dominiky.

TS Úsmev pre druhých

Top