Lombard s.r.o.

Blog

Veľká cena Piešťan 2018

Od piatka 6.7. do nedele 8.7.2017 sa opäť na letisku uskutočnili motocyklové preteky Veľká cena Piešťan

Na akcii sme zabezpečovali kompletné pokrytie wifi sieťou pre:

  • jazdcov v depách,
  • VIP stan,
  • hudobníkov na a v zákulisí stage,
  • novínárov v oddelení PRESS,
  • organizátorov podujatia.

Práve tento rok bol jubilejný. Pred šesťdesiatimi rokmi 13. 6. 1958 sa konal 1. ročník medzinárodných pretekov Cena Slovenska, v ktorých zvíťazil budúci majster sveta Gary Hocking z Rodézie (Zimbabwe).

Medzi prihlásenými jazdcami bol i minuloročný víťaza triedy nad 600cc, trojnásobný šampión medzinárodného seriálu Alpe Adria Championship, český pretekár Michal Prášek ďalej Miroslav „Laki“ Slobode a mnohých ďalších. Za domáci motoklub súťažili i prekvapivý víťaz šesťstoviek v Kopčanoch, v podstate nováčik, Tomáš Tóth. Tomáš je úspešný stuntrider a čerstvý držiteľ slovenského rekordu v jazde na prednom kolese.

Program pretekov bol rozdelený do troch dní. V prvý deň, v piatok 6.7. popoludní sa konali voľné tréningy. Podvečerné hodiny boli vyhradené každoročnej promo akcii, ktorá prebiehala na námestí v centre mesta Piešťany. Zúčastnili sa na nej vybraní pretekári so svojimi motocyklami a doprovodmi, vozidlá Safety car, pozvané boli tiež rôzne osobnosti motošportu.

V sobotu 7. 7. nasledovali merané tréningy a v nedeľu hlavné preteky. V nedeľu 8.7. nasledovali preteky všetkých vypísaných tried, ktorých je dohromady 13.

Top